Dostupni linkovi

Sukobi u Tunisu jedan mladić ubijen


U predgrađu Tunisa protekle noći je došlo do žestokih sukoba policije i mladih demonstranata nakon uvođenja policijskog časa, a jedan mladić je ubijen.

Prema izjavama očevidaca, u predgrađu Etadamen noćas je ubijen jedan 25-ogodišnji mladić, ali je zasad nejasno da li je on bio učesnik demonstracija.

Ispred kuće ubijenog mladića jutros se okupila grupa ljudi koji uzvikuju "Bog je veliki". Za sada nema zvaničnih informacija o tom ubistvu. Sukobi su izbili u predgrađima Etadamen i Intilaka gdje živi 300.000 ljudi, na 15 kilometara od centra Tunisa.

"Čitavu noć su se čuli pucnji i krici", rekla je agenciji Frans pres jedna bolničarka.
Ona je objasnila da su "incidenti izbili juče posle podne tokom jednog skupa koji se pretvorio u žestoki obračun snaga reda i mladih".

Tunižanske vlasti su juče uvele policijski čas na neodređeno vreme što je prvi takav slučaj od dolaska na vlast predsednika Zine El Abidin Ben Alija 1987. godine.

Nemiri su počeli sredinom decembra 2010. u unutrašnjosti Tunisa kada se jedan mladić demonstrativno ubio na ulici pošto mu je policija oduzela voće i povrće koje je prodavao bez dozvole.
XS
SM
MD
LG