Dostupni linkovi

Novi pomori ptica i riba u SAD


Još dva masovna pomora životinja otkrivena su tokom vikenda u SAD.

U Kaliforniji je s neba palo više od 100 ptica, a u jezerima kraj Čikaga pronađeno je više hiljada mrtvih riba.Manji incident zabilježen je i u državi Misuri, gdje je pronađeno 30 mrtvih ptica.

Kako javlja AP, mrtve ptice koje su pronađene uz autoput 101 u Kaliforniji nisu na tijelima imale nikakve tragove nasilja.

"Čikago san tajm" javlja da su mnoge pronađene ribe plutale u ledu, te bilježi jednu bizarnu pojavu - na kanadskoj strani granice su se guske hranile mrtvim ribama, što je vrlo neuobičajeno.

Proteklih sedmica u SAD zabilježeni su brojni masovni pomori životinja. Hiljade riba i ptica pronađeno je mrtvo u Arkanzasu, a tri dana kasnije pomor ptica nastavljen je i u Luizijani. Mrtve ptice pronađene su i u Kentakiju, a u zalivu u Merilendu pronađeno je više miliona umrlih riba.

Ova bizarna pojava, međutim, nije ograničena samo na SAD. Mrtve životinje pronađene su i u Italiji, Švedskoj, Engleskoj, Novom Zelandu i Brazilu.

Stručnjaci tvrde da incidenti nisu međusobno povezani i uvjeravaju javnost da masovni pomori životinja nisu rijetkost. Međutim, mnogi teoretičari zavjere i religijski fanatici ove su pomore shvatili kao najavu smaka svijeta.
XS
SM
MD
LG