Dostupni linkovi

Austrija traga za državljaninom Srbije zbog ubistva deteta


Austrijska policija raspisala je evropski nalog za hapšenje 25-godišnjeg državljanina Srbije Milosava Maletića koji je osumnjičen da je u gradu Bregencu na smrt pretukao trogodišnje dete svoje prijateljice, javili su u ponedeljak austrijski mediji.

Osumnjičeni, koji je odrastao u pokrajini Forarlberg (Vorarlberg), u subotu je u zapadnoaustrijskom Bregencu trebalo da pazi na decu svoje prijateljice, trogodišnjaka i njegovog šestogodišnjeg brata, dok je ona bila na poslu.

U jednom trenutku pozvao je hitnu pomoć i prijavio da je mlađi dečak pao niz stepenice. Spasioci su bezuspešno pokušali da ožive dete, a osumnjičeni je pobegao pre nego što je stigla policija.

U austrijskim medijima navodi se i izjava šefa lokalne policije Elmara Ceha da protiv osumnjičenog postoji važeća policijska zabrana nošenja oružja i da se u novembru 2010. godine u njegovoj roditeljskoj kući dogodio nasilan ispad zbog kojeg mu je izrečena zabrana ulaska u tu kuću. Majka i brat žrtve, koji je bio svedok nasilja, još su u bolnici pod psihijatrijskom negom.
XS
SM
MD
LG