Dostupni linkovi

Odbijena žalba na zaplenu umetničkih dela SanaderovihVanraspravno veće Županijskog suda u Zagrebu odbilo je danas žalbe porodice bivšeg premijera Ive Sanadera na zaplenu umetničkih dela iz njihove vile u Kozarčevoj ulici u Zagrebu.

Po nalogu suda policija je iz Sanaderove porodične vile nedavno odnela slike i skulpture, a žalbe na tu odluku ocenjene su kao neosnovane.

Krajem 2010. sud u Zagrebu odbio je takođe žalbe porodice Sanader i poslovnog partnera bivšeg hrvatskog premijera na odluku o blokadi njihovog poslovnog prostora, udela u firmama i privatnih računa.

Hrvatski mediji nezvanično navode da su odneta umetnička dela procenjena na više miliona kuna, odnosno da im je vrednost višestruko veća od 1,5 miliona kuna (oko 168.000 evra), koliko je Sanader prijavio u imovinskoj kartici.

Sanader se od 10. decembra nalazi u pritvoru u Salzburgu nakon što je na austrijskom autoputu uhapšen na osnovu međunarodne poternice Hrvatske koja ga tereti za korupciju. Pritvor mu je krajem prošle godine produžen do 27. januara 2011.
XS
SM
MD
LG