Dostupni linkovi

Mitropolit Mihailo: Limeni objekt na Rumiji treba ukloniti


Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) smatra da limeni objekat na Rumiji, kao spomenik jednog nesrećnog vremena, treba ukloniti i postaviti ga na prikladnoj lokaciji, rekao je danas njen mitropolit Mihailo.

On je reagovao povodom, kako se navodi, medijskih informacija da podržava stav ministra turizma i održivog razvoja Predraga Sekulića u vezi pitanju crkve na Rumiji.

Sekulić je rekao da bi taj resor mogao raspisati međunarodni tender kako bi se na vrhu Rumije napravio objekat koji bi promovisao međukonfesionalni sklad.

Mitroplit Mihailo ističe da nije bio obaviješten da ministar smatra da limeni objekat na Rumiji treba sačuvati kao takav.

“Već da Vlada i on lično hoće da taj objekat koji neobaviješteni nazivaju crkvom uklone sa Rumije i postave na pogodno mjesto u podnožju ove svete planine”, navodi se u reagovanju Mihaila dostavljenom agenciji MINA.

Dakle, kaže on, da ga postave u okolini Bara kao spomenik jednog vremena u kome je “vršeno nasilje nad nama, našom domovinom i našom kulturnom baštinom”.
XS
SM
MD
LG