Dostupni linkovi

Šokantno svjedočenje tjelohranitelja Michaela Jacksona


Detalje koje je bivši tjelohranitelj Michaela Jacksona iznio u procesu protiv Conrada Murraya, liječnika optuženog za ubojstvo bez predumišljaja kralja popa, potreslo je prisutne na suđenju u Los Angelesu.

Tjelohranitelj Alberto Alvarez izjavio je da ga je dr. Murray pozvao u Jacksonovu spavaću sobu gdje mu je rekao kako je nešto krenulo naopako i naredio mu je da ukloni svu medicinsku opremu u vreće prije nego što pozove hitnu pomoć.

On je ispričao da je Jackson ležao na krevetu otvorenih očiju i usta, priključen na infuziju i urinarni kateter. Tada su, prema njegovom svjedočenju, uletjela Jacksonova djeca,11-godišnja Paris i 12-godišnji Prince, koja su se rasplakala pred šokantnim prizorom.

Murray je insistirao da se djeca smjesta izvedu iz sobe kako ne bi vidjela oca u takvom stanju, što je Alvarez i učinio pokušavajući ih smiriti. Na pitanje tužitelja da li mu se u tome trenutku činilo da je Jackson živ ili mrtav, Alvarez je odgovorio - "mrtav".

Kralj popa umro je 25. juna 2009. Tužitelji tvrde da mu je Murray ubrizgao smrtonosnu dozu propofola, jakog anestetika namijenjenog bolnicama, a koji je Jackson primao šest noći tijedno cijela dva mjeseca prije smrti.

Bude li osuđen ,57-godišnjeg kardiologa čeka četverogodišnja kazna zatvora i gubitak liječničke licence.

XS
SM
MD
LG