Dostupni linkovi

Veljović najavio hapšenja narko grupa u Srbiji


Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je da među vođama najmoćnijih srpskih kriminalnih grupa koji su do jučer blisko surađivali trenutno bijesni rat zbog sukoba interesa.
Riječ je o grupama koje su švercale narkotike, cigarete, presuđivale o smrti, angažirajući profesionalne ubojice za svirepe likvidacije, ali i zajedno prali pare kroz off-shore kompanije i ulagali novac u privatizaciju, kazao je Veljović u intervjuu za "Blic".

Policija je ušla u poslovanje kriminalaca, otkrila kretanje njihovog novca i osujetila njihove utjecaje u određenim strukturama u državi, istaknuo je Veljović i najavio hapšenja novih narko-grupa, "ne samo jedne, već više grupa".

"Formirane su zajedničke istražne grupe u kojima su i policije više zemalja i predstavnici Interpola, koje će raditi na rasvjetljavanju krivičnih dijela ovih kriminalnih organizacija", kazao je Veljović dodavši da su "one u bliskim vezama ili na razini s kriminalnom grupom braće Šarić".

"Njima rukovode državljani iz više zemalja, a realizacija ovih akcija biće u prvoj polovini 2011. godine", rekao je Veljović.
XS
SM
MD
LG