Dostupni linkovi

Grahovac otkazao sudjelovanje na sastanku u Višegradu


Ministar kulture i sporta Federacije BiH Gavrilo Grahovac otkazao je danas učešće na sastanku u Višegradu, koji će biti održan sutra povodom obilježavanja 50 godina od kada je Ivo Andrić za roman "Na Drini ćuprija" dobio Nobelovu nagradu za književnost.

Sastanku u Višegradu će prisustvovati ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović, ministar kulture Republike Srbije Nebojša Bradić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović.

Kako se navodi u saopćenju iz kabineta ministra Gavrila Grahovca koje prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH, Grahovac je prethodno prihvatio učešće na ovom sastanku prema protokolu koji je iz Ministarstva civilnih poslova BiH upućen e-mailom 28. decembra prošle godine.

"S obzirom na činjenicu da su u međuvremenu dostavljene izmjene u odnosu na protokol prihvaćen 28. decembra 2010. godine, federalni ministar kulture i sporta obavijestio je Ministarstvo civilnih poslova BiH da otkazuje svoj dolazak u Višegrad", ističe se u saopćenju.

U kabinetu ministra Grahovca nisu htjeli davati nikakve detaljnije informacije o razlozima otkazivanja učešća na pomenutom sastanku.
XS
SM
MD
LG