Dostupni linkovi

Crna Gora:Sve nove činjenice o slučaju Šarić proslijeđene Tužilaštvu


Uprava za sprječavanje pranja novca Crne Gore je po zahtjevu Vrhovnog državnog tužioca radila na slučaju Šarić prikupljajući podatke i informacije, uključujući i mehanizme međunarodne saradnje sa finansijsko-obavještajnom službom Austrije i još 10 zemalja.

Sva nova činjenična saznanja proslijeđena su Tužilaštvu, kazao je direktor te institucije Predrag Mitrović podgoričkom listu Dan.

"Predmet Šarić je proslijeđen Vrhovnom državnom tužilaštavu i nije više u našoj nadležnosti, pa o tome ne mogu iznijeti više detalja. O slučaju Šarić, kao što je javnosti poznato, sa ostalim starješinama nadležnih organa, saslušavan sam na parlamentarnom odboru za bezbjednost. Sa stanovišta naše nadležnosti i saznanja po osnovu operativnih i funkcionalnih radnji, sada smo, na zahtjev odbora, dostavili dopunjenu i proširenu informaciju“, rekao je Mitrović listu Dan.

Za Darkom Šarićem iz Pljevalja , državljaninom Srbije , raspisana je interpolova potjernica , jer ga Specijalno tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal tereti za oraganizaciju šverca droge iz Južne Amerike na Balkan.
XS
SM
MD
LG