Dostupni linkovi

Srbija najavljuje efikasniju potragu za Hadžićem i Mladićem 2011.Srbija planira da u 2011. godini unaprijedi potragu za optuženima za ratne zločine i genocid haškim bjeguncima Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem povećanjem operativnih kapaciteta i uvođenjem multidisciplinarnog pristupa u hapšenju, predviđa Akcioni plan za ispunjavanje preporuka Evropske komisije.
.
Planirano je da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije više primjenjuje tehničke metode (praćenje elektronske komunikacije i prepiske, nadzor nad kretanjem osoba od interesa u potrazi za haškim bjeguncima i primjena DNK analiza) i sveobuhvatniju i efikasniju analizu podataka i dokumenata.

Nacionalni savjet za saradnju sa Haškim tribunalom nastaviće da održava saradnju s ovim sudom na dosadašnjem "visokom nivou" u pogledu dostavljanja dokumentacije, pristupa arhivama državnih organa i svjedocima, navodi se u Akcionom planu objavljenom na sajtu srpske Kancelarije za pridruživanje EU.

Kada je riječ o odnosima sa Kosovom, pitanje pečata kosovske carine koji izdaje Unmik, a Beograd ne priznaje, biće rješavano u okviru dijaloga Beograda i Prištine tokom 2011. godine.

Problem carinskog pečata blokira plasman robe sa Kosova u Srbiju i tranzit kroz Srbiju.
XS
SM
MD
LG