Dostupni linkovi

U Beogradu komemoracija povodom Batićeve smrti


U Skupštini Beograda je održana komemoracija predsedniku Demohrišćanske stranke Srbije Vladanu Batiću, koji je umro prije dva dana, posle duge i teške bolesti.

Komemoraciji su pored članova porodice - supruge i tri ćerke, prisustvovali i mnoge ličnosti iz javnog žiota Srbije.Između ostalog premijer Mirko Cvetković, predsjednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović, gradonačlenik Beograda Dragan Đilas, ministarka pravde Snežana Malović, predstavnici DHSS-a, Demokratske stranke, Liberalno-demokratske stranke, Srpske napredne stranke, bivšeg DOS-a i drugi.

Funkcioner DHSS-a Živojin Stjepić kazao je da će DHSS nastaviti da vodi politiku koju je utemeljio Vladan Batić zajedno sa bivšim premijerom Zoranom Đinđićem, čiji je cilj da Srbija postane moderna zemlja.

On je pročitao brojne telegrame koja su DHSS i porodica Vladana Batića dobili, među kojima su telegram predsednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića, predsednika Republike Srpke Milorada Dodika i predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.

Politički saborac i Batićev prijatelj Branislav Lečih pročitao je jednu od poslednjih kolumni Vladana Batića.

Batić, koji je posle duge i teške bolesti preminuo 29. decembra u 62. godini će biti sahranjen u rodom Obrenovcu danas u 13 sati.
XS
SM
MD
LG