Dostupni linkovi

Određen ekstradicioni pritvor osumnjičenom za ratni zločin u Ćuški


MUP Srbije saopštio je da je određen ekstradicioni pritvor Milojku Nikoliću (46), osumnjičenom za ratni zločin, koji je u Crnoj Gori uhapšen na osnovu potjernice Biroa Interpola u Beogradu.

Međunarodna potjernica Interpola Beograd raspisana je po naredbi Vijeća za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, radi dovršenja krivičnog postupka zbog osnovane sumnje da je Nikolić izvršio krivično djelo ratni zločin protiv civila.

Tužilaštvo Srbije za ratne zločine saopštilo je ranije da je Nikolić uhapšen u Crnoj Gori u utorak, 28. decembra, i navelo da je on osumnjičen za ubistvo najmanje 44 albanska civila u selu Ćuška, 14. maja 1999. godine na području opštine Peć.

Tužilaštvo je izrazilo očekivanje da će Nikolić biti izručen Srbiji na osnovu Sporazuma o izručenju sklopljenog sa Crnom Gorom 29. oktobra 2010. godine.

Pred Sudskim vijećem Odjeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu u toku je glavni pretres za zločin u selu Ćuška protiv Toplice Miladinovića i još osam pripadnika formacije "Šakali", Teritorijalne odbrane i rezervnog sastava policije.

Poslije hapšenja Nikolića, koji je bio pripadnik "Šakala", i ranijeg hapšenja Zorana Obradovića, u bjekstvu je još šest okrivljenih.
XS
SM
MD
LG