Dostupni linkovi

Konstruktor se i dalje nada učešću u izgradanji autoputa u Crnoj Gori


Generalni direktor splitskog Konstruktora Željko Žderić ne isključuje mogućnost da se ta građevinska kompanija uključi u izgradnju 170 kilometara dugog autoputa Bar-Boljari, iako je prijašnji tender za taj posao za Konstruktor završio neuspješno.

"Postoje šanse da se Konstruktor angažuje na gradnji autoceste u Crnoj Gori", izjavio je kratko sinoć za Hinu Žderić komentirajući najave o mogućem uključenju Konstruktura u gradnju tog autoputa koju bi finansirali Kinezi. Radio Deutsche Welle objavio je da bi se "najveća hrvatska građevinska kompanija Konstruktor mogla, kao izvođač ili podizvođač radova vratiti u projekt izgradnje autoputa Bar-Boljari, koji će finansirati Kinezi".

Navodi se da su Kinezi prije najavili mogućnost finansiranja izgradnje autoceste Bar-Boljari, duge 170 kilometara, i naznačili da bi radove mogla izvoditi splitska kompanija. Najavljuje se da bi Kinezi mogli osnovati zajednički konzorcijijum s Hrvatima, koji bi imao snažnu podršku hrvatske vlade. S obzirom na to da je taj projekt vrijedan oko tri milijarde eura, ističe se da bi on bio sudbinski važan za posrnuli Konstruktor.

Ministar saobraćaja Crne Gore Andrija Lompar je podgoričkom dnevniku Pobjeda izjavio kako je crnogorska vlada u utorak kineskoj kompaniji Poly Technologies poslala službeni poziv za početak pregovora o izgradnji autoputa od Bara do granice sa Srbijom, prenosi SEEbiz.
XS
SM
MD
LG