Dostupni linkovi

Radmanović o konstituiranju izvršne vlasti u BiH


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović u intervjuu Agenciji ONASA govorio je između ostalog, o usklađenijoj politici Predsjedništva BiH prema inozemstvu, promjenama Ustava BiH, neophodnosti implementiranja presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić - Finci", te suradnji na predsjedničkoj razini među zemljama regije.

Kada je riječ o konstituiranju izvršne vlasti Radmanović je rekao da članovi Predsjedništva ne mogu ići u konzultacije oko predsjednika Vijeće ministara sve dok se ne postigne dogovor političkih lidera oko parlamentarne većine. Po njegovu mišljenju predsjedavajući bi sada trebao biti iz reda hrvatskog naroda.

“ Kada bi sve bilo idealno krajem februara moglo bi početi funkcioniranje Vijeća ministara BiH. Ali, ako 11. januara ne dodje do dogovora stranaka, onda je teško predvidjeti kada će se sve to završiti. Lično smatram da bi to bila potpuno negativna situacija za BiH i zbog toga se zalažem da Vijeće ministara BiH bude formirano što prije” rekao je Radmanović u razgovoru za agenciju ONASA.
XS
SM
MD
LG