Dostupni linkovi

Marović vjeruje da je on politička meta



Potpredsjednik Vlade u ostavci Svetozar Marović vjeruje da je od početka politička meta u svemu što je prethodilo i trajalo u vezi sa hapšenjem u Budvi.

Policija je danas po nalogu Vrhovnog državnog tužilaštva uhapsila deset osoba, među kojima je potpredsjednik Skupštine Opštine Budve Dragan Marović, brat Svetozara Marovića.

Navodeći da vjeruje da je on, od početka politička meta u svemu što je prethodilo i trajalo u svemu ovome, Marović je zamolio da njega privedu, osude po kratkom postupku i pošalju u najtamnije zatvore, ako je to dobro za Crnu Goru i u skladu sa njenim zakonima.

“Samo neka puste da se brane kao ljudi, pošteni, vrijedni i cijenjeni građani Budve, jer oni nijesu ni bježali od zakona niti se zakona boje, da bi ih u rano i mračno jutro privodili pred njihovim porodicama kao članove terorističke organizacije ili mafijaskih klanova. Trebalo ih je samo pozvati i oni bi došli kao lojalni građani”, kazao je Marović u izjavi dostavljenoj medijima.

On je rekao da podržava aktivnosti da, kako je kazao, budemo svi jednaki pred zakonom, da u borbi protiv korupcije i kriminala krivi odgovaraju, a nevini budu nevini, dok se ne dokaže njihova krivica.

Marović vjeruje da o tome vode računa oni koji i lično i institucionalno odlučuju o slobodama, pravima i životima ljudi.

“Vjerujem, da u našoj sredini s pojačanom sviješću o tome vode računa odgovorni za odluke, ko je kriv a ko ne, jer teže djelo se čini ako se nepravo okrive ili pod pritiskom javnosti osude i obilježe, bez presude i odbrane, pojedinci, čitave porodice i gradovi”, naveo je Marović.

Marović je kazao da mnogi misle, da je to atak na njega, na Budvu u kojoj živi od rođenja jer nikada, kako je naveo, nije skrivao ni ko mu je bliži, ni koga voli, ni kome pripada.

On vjeruje da će se istina brzo utvrditi.

“Jer hoću da vjerujem u pravosuđe bez obzira što neki očigledno više vole spektakl i hapšenja nakon sahrane najbližih”, rekao je Marović.
XS
SM
MD
LG