Dostupni linkovi

Opozicioni PZP daje 100 dana Lukšićevoj vladi


Lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević, nakon razgovora sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem o mandataru za sastav nove vlade, izjavio je da će njegova stranka dati 100 dana vladi Igora Lukšića i da će se nakon toga izjasniti o njenom radu.

"Smatramo da su razlozi zbog kojih je Milo Đukanović napustio mjesto premijera daleko od ličnih i da se radi o pritisku međunarodne zajednice zbog nedostatka vidljivih dokaza borbe protiv organizovanog kriminala i ti razlozi su identični zahtjevima EU koji čekaju novu vladu premijera Lukšića", rekao je Medojević novinarima.

On je istakao da postoji politički rizik da Lukšićeva vlada neće ispuniti zahtjeve koji se tiču borbe protiv organizovanog kriminala, jer ne postoji jasna politička volja za tu borbu.

Medojević je naglasio da njegova stranka ima određene rezerve i prema rekonstrukciji vlade i spajanju ministarstava za evropske integracije i inostrane poslove.

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović podnio je u utorak, 21. decembra, ostavku na mjestu premijera, dok će i dalje ostati na čelu Demokratske partije socijalista.

Đukanović je rekao da je Predsjedništvu i Glavnom odboru DPS-a predložio da mandatar za sastav nove vlade bude sadašnji ministar finansija Igor Lukšić.
XS
SM
MD
LG