Dostupni linkovi

U Hrvatskoj nove optužnice za zlouporabu ovlasti


USKOK je na Županijskome sudu u Zagrebu podigao optužnicu protiv osmero hrvatskih državljana, među kojima je i bivši gradonačelnik Zlatara Marijan Đurek, zbog kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službenih isprava, povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te utaje poreza i drugih davanja.

Na internetskoj stranici DORH-a navedeni su inicijali i godine rođenja optuženika.

Njihova imena bila su objavljena pri uhićenju lani u prosincu, a osim o bivšemu gradonačelniku Zlatara Marijanu Đureku (HNS), riječ je o obrtniku Mati Crncu, direktorici jedne tvrtke Marici Duktaj, direktoru jedne građevinske tvrtke Zoranu Zebi, nadzornim inženjerima Marijanu Posariću, Željku Šutini i Alojzu Kokoleku te bivšem ravnatelju Županijske uprave za ceste Vladi Kavaču.

Kako se navodi u optužnici, od travnja 2005. do svibnja 2009. Đurek je kao gradonačelnik s Crnecem, Duktaj i Zebom, protivno Zakonu, zaključio ugovore o izvođenju građevinskih radova, a oni su napravili neistinitu natječajnu dokumentaciju i ispostavili tzv. "privremene situacije" za radove koje nisu u cijelosti obavili.
XS
SM
MD
LG