Dostupni linkovi

EU i Hrvatska zatvorili još tri poglavlja o pristupanju


Hrvatska je zatvorila još tri poglavlja u pristupnim pregovorima s Europskom unijom i napravila dodatni korak prema ispunjavanju svoga cilja o dovršetku pregovora do kraja mađarskog predsjedništva u lipnju sljedeće godine.

Hrvatska je na međuvladinoj konferenciji o pristupanju na ministarskoj razini zatvorila pregovore u poglavljima 24 - Pravda, sloboda i sigurnost, 27 - Okoliš i 31 - Vanjska, obrambena i sigurnosna politika.

Hrvatska sada ima ukupno 28 zatvorenih poglavlja i za sljedeću godinu preostaje još šest poglavlja.

"Hrvatska je napravila veliki napredak, 2010. je bila impresivna godina u kojoj je zatvorila 11 poglavlja. Hrvatska je napravila znatan napredak i u preostalih šest poglavlja, što je dobra osnova za njihova zatvaranje sljedećih mjeseci. To pokazuje odlučnost hrvatskih vlasti da nastave s reformama", izjavio je na konferenciji za novinare povjerenik za proširenje Štefan Fuele.

Belgijski ministar vanjskih poslova Steven Vanceker, čija zemlja predsjedava Vijećem EU-a u ovom polugodištu, rekao je kako se sada sa "sigurnošću može reći da je završetak pregovora na dohvatu".

XS
SM
MD
LG