Dostupni linkovi

Sarajevo: predstavljanje platforme SDP, SDA, NSRZB i HSP BiHLideri SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija, SDA Sulejman Tihić, Narodne stranke "Radom za boljitak" Mladen Ivanković Lijanović i HSP-a BiH Zvonko Jurišić danas će na konferenciji za novinare u Sarajevu predstaviti usaglašenu zajedničku programsku platformu.

Prema riječima glasnogovornika SDP-a BiH Damira Mašića, riječ je o prvoj programskoj platformi nakon Daytonskog sporazuma i potpunoj promjeni dosadašnje prakse formiranja vlasti na bilo kom nivou na bazi ministarskih fotelja.

"Široka platforma zove se Osnove za formiranje vlasti u Federaciji BiH i platforma zajedničkog nastupa u institucijama BiH u mandatnom periodu 2010-2014. godina, a bavi se prioritetima djelovanja u ovom mandatnom periodu", rekao je Mašić Srni.

On je rekao da navedeni dokument sadrži sva bitna pitanja od ustavnih promjena, mape puta za euroatlantske integracije, rješavanja pitanja državne imovine, popisa stanovništva, ekonomskih i političkih prioriteta do konkretnih zakonskih rješenja i institucionalne ravnopravnosti naroda i građana na cijeloj teritoriji BiH.

"Platformu su usaglasile i prihvatile ove četiri partije, ali je otvorena i za druge partije da joj se pridruže", dodao je Mašić i najavio da će dokument o zajedničkom djelovanju četiri stranke sutra biti podijeljen novinarima, te da će biti objavljen i na stranačkim portalima.
XS
SM
MD
LG