Dostupni linkovi

Radnici banjalučkog Oslobođenja nastavljaju štrajk


Radnici banjalučkog Novinsko-izdavačkog i štamparskog preduzeća Oslobođenje odlučili su u ponedeljak da nastave generalni štrajk, zahtevajući od beogradske kompanija Delta, koja je većinski vlasnik preduzeća, da im do četvrtka isplati tri zagarantovane plate.

Predsednik Granskog sindikata trgovine i turizma Republike Srpske (RS) Goran Savanović rekao je novinarima da štrajkački odbor radnika Oslobođenja nije zadovoljan današnjim razgovorima s direktorom preduzeća Zdravkom Golubovićem koji im iz Beograda nije doneo nikakve konkretne odgovore u vezi sa statusom zaposlenih.

"Golubović je rekao da se pregovori s potencijalnim kupcem Oslobođenja nastavljaju i dalje, te da pripremaju jedan socijalni program za radnike", kazao je Savanović.

On je dodao da radnici nisu zadovoljni ovakvim porukama iz kompanije Delta.

Savanović je naveo da je od Delte zatrženo da do četvrtka isplati tri zagarantovane plate za 245 radnika Oslobođenja ili po 1.110 maraka po radniku, te da do petka saopšti kakvi su im planovi za preduzećem.

Radnici banjalučkog Oslobođenja stupili su 8. decembra u svim poslovnicama širom RS u generalni štrajk, tražeći isplatu 16 zaostalih plata, rešavanje svog statusa i povezivanje radnog staža.
XS
SM
MD
LG