Dostupni linkovi

Dačić poručio da neće biti rekonstrukcije Vlade Srbije do kraja godine


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Sarajevu da neće biti rekonstrukcije Vlade Srbije do Nove godine.

"Nije se do sada razgovaralo o rekonstrukciji Vlade Srbije. Do sada nije bilo zvaničnih razgovora u okviru vladajuće koalicije o mogućoj rekonstrukciji ili bar varijantama za rekonstrukciju Vlade. Govorilo se samo načelno i to je tema o kojoj je ostalo da se razgovara posle Nove godine, u toku prvih nekoliko mjeseci naredne godine", rekao je Dačić novinarima nakon susreta sa ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Sadikom Ahemtovićem.

Prema njegovim riječima, pokušava se doći do racionalnije i efikasnije Vlade i "oko toga ne treba praviti velike spektakle".

On je naveo da nije bilo nikakvih razgovora o ministru inostranih poslova Srbije Vuku Jeremiću.

Komentarišući medijske napise da će biti budući predsjednik Vlade Srbije, on je naveo da su mediji isto pisali i prije dvije i po godine, ali o tome ni s kim nije razgovarao, niti ga je ko o tome obavijestio.

Na pitanje da li bi bio predsjednik Vlade, Dačić je rekao je da ne želi da se izjašnjava o nečemu što ne postoji kao prijedlog , ali da je logično da premijer bude iz najače stranke a to je Tadićeva Demokratska stranka.
XS
SM
MD
LG