Dostupni linkovi

Zvanično potvrđeno da su blokirani računi porodice Sanader


Portparol županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić potvrdio je danas da je taj sud blokirao imovinu bivšeg premijera Ive Sanadera i njegove uže porodice.

On je novinarima u Zagrebu rekao da su blokirani računi Sanadera i članova njegove uže porodice u nekoliko banaka u Hrvatskoj, kao i poslovni udjeli u firmama u kojima je Sanader suvlasnik, a među blokiranima su i računi njegove supruge i dvije ćerke.

Prema njegovim riječima, mjere se ne odnose na vilu u Kozarčevoj ulici u Zagrebu u kojoj živi porodica Sanader.

Direktor Ureda za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Dinko Cvitan izjavio je sinoć da je imovina bivšeg premijera blokirana.

Blokadu imovine tražio je USKOK koji bivšeg premijera tereti za udruživanje za činjenje krivičnog djela i zloupotrebe položaja i ovlašćenja u slučajevima izvlačenja novca iz državnih firmi i ministarstava preko marketinške agencija Fimi-medija, ali i za
nezakonito poslovanja Hrvatske elektroprivrede s Diokijem.

Bivši premijer je uhapšen u petak na naplatnim kućicama na autoputu kod Salzburga, a istražni sudija mu je odredio 14-odnevni pritvor.

Sanadera je juče ponovo ispitao istražni sudija i on je odbaciooptužbe iz Hrvatske, rekao je njegov austrijski advokat Verner Zupan.
XS
SM
MD
LG