Dostupni linkovi

Čedomir Jovanović tužio Vilijema Montgomerija


Predsjednik Liberalno-demokratske pratije Čedomir Jovanović podnio je tužbu protiv nekadašnjeg amabasadora SAD u Beogradu Vilijema Montgomerija zbog klevete.

Jovanović je protiv Montgomerija pred domaćim sudovima pokrenuo postupak zbog klevete i neistine koju je javno iznosio, relativizujući presude Specijalnog i Vrhovnog suda u postupku za ubistvo premijera Zorana Đinđića, kao i činjenicu da je lider LDP-a pred sudom odgovorio na sva sporna pitanja, navode u ovoj stranci.

LDP podsjeća da je sudsko vijeće u presudi posebno istaklo da su Jovanovićeva svjedočenja i odgovori na pitanja tužioca, suda i advokata optuženih pomogla sudu da donese odluku, kao i da su istinita i potpuna.

U prijavi i tužbi Jovanovića protiv Montgomerija dokazano je, tvrde u LDP, da je nekadašnji američki ambasador kontinuirano radio na rušenju vlade Zorana Đinđića.

Jovanović je najavio da će protiv Montgomerija po istim osnovama pokrenuti postupak i u SAD.

LDP tvrdi i da je dokazano da se bivši ambasador SAD u Beogradu pojavljuje "u kontekstu šireg političkog projekta koji godinama relativizuje svaki pokušaj utvrđivanja političke pozadine ubistva Đinđića".

Nakon gostovanja Mongomerija u emisiji "Svedok" na RTS-u, u kojoj je, između ostalog, rekao da bi o ubistvu Đinđića Jovanović trebalo da ispriča sve što zna, LDP je optužio Montgomerija za namjerno ometanje otkrivanja političke pozadine ubistva premijera.
XS
SM
MD
LG