Dostupni linkovi

Vikiliks: Tadić se žalio SAD-u na problem kriminala u Crnoj Gori


Predsjednik Srbije Boris Tadić i njegovi savjetnici su američkoj ambasadorki u Beogradu Meri Vorlik početkom godine ukazali na "ogroman problem" organizovanog kriminala s kojim se suočava Crna Gora i tražili od SAD-a pomoć u tom smislu, objavio je sajt Vikiliks.

Podgorička štampa prenijela je danas navode iz američkih diplomatskih depeša o sastanku ambasadorke SAD-a sa državnim vrhom Srbije, neposredno nakon njenog stupanja na dužnost u Beogradu, u januaru ove godine.

Prema tim depešama predsjednik Tadić je na sastanku s Vorlik, poslije predaje akreditiva 28. januara ove godine, "prokomentarisao ogroman problem organizovanog kriminala s kojim se suočava Crna Gora i "tražio podršku SAD-a".

Tadić je u razgovoru sa ambasadorkom SAD-a "podvukao privrženost Srbije saradnji sa SAD na otklanjanju niza prijetnji, uključujući i organizovani kriminal, korupciju, terorizam i narkotike", zatražio je saradnju sa tom zemljom "na brojnim poljima, ukazujući na uspjeh nekoliko zajedničkih operacija protiv (dilera) narkotika".
XS
SM
MD
LG