Dostupni linkovi

Šeks: Nismo znali za Sanaderovo 'torbarenje novca'


Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je večeras za Dnevnik Nove TV kako ni on ni bilo tko od vodstva HDZ-a nisu prokazali Ivu Sanadera, jer nitko nije imao podataka o takvom obliku djelatnosti gdje se isisavao novac na način, koji je opisan u zahtjevu za istragu.

"Niti smo ga ja, niti predsjednica stranke, niti bilo tko od vodstva HDZ-a prokazali. Niti smo imali bilo kakvih saznanja o takom načina isisavanja novca, na način kako je to opisano u zahtjevu DORH-a. Nitko od nas nema nikakvih saznanja o tome", rekao je Šeks.

Kada se posao razmahao i razgranao, što je bilo skriveno od vodstva HDZ-a, te kada je Sanader otišao, stekle su se okolnosti da oni koje je upotrijebio i zloupotrijebio za svoje nakane, svjedoče u USKOK-u, kazao je. Dodao je kako ga oni dovode u istražni zatvor i eventualno na optuženičku klupu.

Na novinarsko pitanje da komentira kako je moguće da nitko u HDZ-u nije znao za "Sanaderovo torbarenje novca", Šeks je izjavio kako vodstvo HDZ-a nije imalo nikakvih indicija ni sumnja da se obavljaju takve transakcije.

"To je radio Ivo Sanader u jednom posebnom, paralelnom sustavu skrivenu od očiju svih ostalih članova vodstva stranke", rekao je, uz ostalo, Šeks. Naglasio je kako nikada o tome nije bilo riječi ni na Predsjedništvu stranke niti na bilo kojem stranačkom tijelu.

Ustvrdio je kako je Sanader to "radio isključivo u četiri oka, bez pisanih tragova i telefonskih razgovora, daleko od svih nas" te dodao kako bi da su znali za to, on i bilo tko iz vrha HDZ-a to presjekao i Sanadera doveo na pravi put.
XS
SM
MD
LG