Dostupni linkovi

Kristijan Golubović za trgovinu drogom osuđen na 7 i po godina zatvora


Viši sud u Beogradu osudio je danas Aleksandra Kristijana Golubovića na sedam i po godina zatvora.

Četvorica drugih članova njegove kriminalne grupe na ukupno 18,5 godina zatvora zbog trgovine heroinom i nelegalnog držanja oružja.

Sud je oslobodio optužbi Golubovićevu majku Milanku Golubović i njegovog telohranitelja Uroša Vukovića optužbi za drogu i oružje.

Safet Idrović osuđen je na osam godina zatvora, Ferat Skenderovski i Mirsad Fujaljkić na po pet godina zatvora zbog droge, dok je Marko Poljak osuđen na šest mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Sudsko veće, kojim je predsedavao sudija Jane Parđovski, oslobodilo je optužene od krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

"Na osnovu tonskih i video zapisa, fotografija i oduzetih predmeta utvrđeno je da su optuženi Golubović, Skenderovski, Ibrović i Fujaljkić trgovali drogom a njihove odbrane su suprotne izvedenim dokazima i zato su prihvaćene samo djelimično", rekao je Parđovski.

Golubović je optužen da je organizovao grupu koja je trgovala heroinom od početka avgusta 2009. godine do 16. januara, kada je policija prilikom hapšenja zaplenila 125 grama heroina.
XS
SM
MD
LG