Dostupni linkovi

Vlasniku Novog lista Ježiću pritvor na mjesec dana


Vlasniku Dioki grupe i riječkog dnevnika Novi list Robertu Ježiću određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i uništavanja dokaza, navode mediji pozivajući se na izvore iz zagrebačkog Županijskog suda.

USKOK je zatvaranje Ježića tražio i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te bijega, budući da u Švajcarskoj ima kompaniju Dioki AG koja je vlasnica Diokija, no sutkinja istrage Erna Dražančić to je odbila.

Ježić je jutros iznio obranu u sjedištu USKOK-a nakon čega je njegov advokat Veljko Miljević izjavio kako očekuje zatvaranje Ježića je "nije pokazao smisao za pjevanje", odnosno jer istražiteljima nije ispričao ono što su željeli čuti.

"Rekao mu da ćemo ići zajedno na ručak ako pokaže smisao za pjevanje. No, budući da taj smisao nije pokazao mislim da se to neće dogoditi", kazao je Miljević.

Rekao je da je Ježić u USKOK-u iznosio aktivnu obranu, odnosno da se nije branio šutnjom.

Nije želio otkriti što mu se točno stavlja na teret, no kazao je da je Ježić u cijelosti odbacio sve za što ga USKOK sumnjiči.

Po ranijim informacijama, Ježić se tereti zajedno s bivšim predsjednikom uprave HEP-a Ivanom Mravkom, direktorom HEP-ove opskrbe Ivanom Mrljakom i bivšim premijerom Ivom Sanaderom za prodaju struje Diokiju po cijenama nižima od tržišne.

Bivši direktor HEP-a Mravak ranije je osumnjičen i da je tvrtkama u sastavu koncerna Dioki bez odluke uprave HEP-a dao i zajam od 15 milijuna kuna.
XS
SM
MD
LG