Dostupni linkovi

Sanader napustio Hrvatsku


Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, napustio je danas Hrvatsku nakon što je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) , kako neslužbeno objavljuje Jutarnji list, uputilo zahtjev Saboru za ukidanjem imuniteta zbog privođenja bivšeg hrvatskog premijera, a sadašnjeg saborskog zastupnika Ive Sanadera.

Par sati nakon dolaska zahtjeva DORH-a u Sabor Sanader je napustio zemlju preko graničnog prijelaza Bregana, potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. MUP nije ni imao nikakav nalog za hapšenje ili zadržavanje Ive Sanadera. Pretpostavlja se da je bivši premijer otišao u Sloveniju jer ima austrijsko državljanstvo.

Glasnogovornik policije Krunoslav Borovec potvrdio je za Nacional ,kako je Sanader slobodno prešao granicu jer u tom trenutku nije bio izdan nalog za njegovo uhićenje ili zadržavanje.

Portparolka predsjednika Sabora Marina Buntić Jurčić potvrdila je kako je jutros Luki Bebiću stigao zahtjev iz DORH-a te da je isti proslijeđen Mandatno-imunitetnom povjerenstvu (MIP), ali kako ne može otkriti sadržaj zahtjeva jer ima oznake tajne.

Sjednica MIP-a zakazana je za danas u 14.30, no po temi o zahtjevu za davanje odobrenje za pokretanje postupka protiv Tonina Picule.Postoji mogućnost da će Povjerenstvo već danas u dnevni red uvrstiti točku o Sanaderu .

Neslužbeno Jutarnji objavljuje kako je zahtjev upućen zbog zloupotrebe ovlasti u slučaju Fimi-Media.

Ovo je prvi put u hrvatskoj istoriji da se za jednog bišeg premijera traži kazneni progon.

Podsjetimo, bivši predsjednika Vlade Hrvatske povezivao se s brojnim aferama.
XS
SM
MD
LG