Dostupni linkovi

Bivši član Ndrangete:Đani Versaće je ubijen zbog dugova mafiji


Modni kreator Đani Versaće ubijen je zbog dugova mafiji, koja je zatim pokušala da ukrade njegov pepeo da bi ucjenjivala porodicu gurua svjetske mode, tvrdi u knjizi „Metastaze” Đuzepe di Bela, bivši pripadnik Ndrangete, kriminalne organizacije iz Kalabrije, prenosi blic.online.

Zvanična verzija kaže da je Versaćea ubio serijski ubica Endru Kjunan na stepenicama kreatorove kuće u Majamiju 1997. godine. Kjunan je nekoliko dana posle zločina i sam izvršio samoubistvo upravo pištoljem kojim je usmrtio Versaćea.

Di Bela u knjizi kaže da je Versaće ubijen zbog dugova mafijaškim kumovima i objašnjava da je bos Paolo di Stefano uz pomoć kreatora prao novac. Di Bela je ispričao Đanluiđiju Nuciju, novinaru istraživaču, svoju verziju događaja.

Đankarlo Kapaldo iz rimskog ogranka nacionalnog odjeljenja za borbu protiv mafije, izjavio je da je ta institucija otvorila dosijee u vezi sa svim što Di Bela tvrdi.„Di Bela je bio dugogodišnji doušnik i njegove informacije su se uvijek ispostavljale kao tačne“, kaže Kapaldo.

Porodica Versaće je izdala saopštenje u kome energično demantuje tvrdnje iz knjige Đuzepa di Bele „Metastaze”. „Izjave bivšeg doušnika su lažne i sramne. Mi smatramo da imamo pravo da štitimo ugled i uspomenu na Đanija Versaćea u građanskom i krivičnom sudu”, istakao je portparol porodice u saopštenju.
XS
SM
MD
LG