Dostupni linkovi

Josipović u ponedeljak u poseti BiH


Predsednik Hrvatske Ivo Josipović u ponedeljak će, tokom posete BiH, u Banjaluci razgovarati i s najvišim zvaničnicima Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, kao i međunarodne zajednice, saopšteno je iz kabineta predsednika Hrvatske.

Kako je novinarima ranije rečeno u njegovom kabinetu, glavne teme svih tih susreta biće održivi povratak hrvatskih izgbeglica u BiH i privredna saradnja.

U ponedeljak prepodne Josipović će najpre posetiti Jajce gde će se susresti s predstavnicima lokalne zajednice i dečji vrtić, a zatim će obići svetilište Sv.Ivo Krstitelj u Podmilačju.

Prvi sastanak u Banjaluci Josipović će održati poslepodne s visokim predstavnikom međunarodne zajednice Valentinom Inckom, a nakon toga će se sresti i sa predsedavajućim i članom Predsedništva BiH Nebojšom Radmanovićem i Bakirom Izetbegović.

Nakon toga sledi susret s predstavnicima Udruženja Hrvata Banjaluke i Udruženja povratnika Hrvata u RS, a nakon toga hrvatski predsednik razgovaraće s predsednikom RS Miloradom Dodikom i predstavnicima Hrvata koji žive u BiH, predstavnicima izbeglih Hrvata i predstavnicima privrednika Hrvata poreklom iz BiH.

U ponedeljak uveče, predsednik Hrvatske primiće nagradu Ličnost godine koju dodeljuju Nezavisne novine.
XS
SM
MD
LG