Dostupni linkovi

Opozicija protestuje u Skoplju zahtevajući izbore


Nekoliko hiljada pristalica opozicije predvođenih liderom Socijaldemokratskog saveza Makedonije Brankom Crvenkovskim protestuje u nedelju u Skoplju tražeći prevremene izbore.

Opozicija traži formiranje skupštinske komisije za proveru biračkog spiska i izmene izbornog zakona, a nakon toga raspuštanje parlamenta i raspisivanje izbora.

Potpredsednik Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zajer rekao je na protestu da se samo na novim izborima može utvrditi kojim pravcem treba da ide Makedonija.

Zajer je kritikovao premijera Nikolu Gruevskog da na "neodgovoran" način upravlja Makedonijom optužujući ga za korupciju.

Protest se odvija pod parolom:"Dosta je, izbori su za budućnost".

Predstavnici opozicije su najavili da će podneti predlog za raspuštanje Skupštine i raspisivanje izbora. Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije je saopštilo da za sada nije bilo incidenata. U blizini protesta je prisutno mnogo policajaca.

U Makedoniji je 25. novembra finansijska policija proveravala firme koje su u zgradi privatne opozicione televizije "A1", a opozicija je to ocenila kao pritisak i zatražila izbore.
XS
SM
MD
LG