Dostupni linkovi

Južna Koreja ponovila upozorenja Pjongjangu


Novi ministar odbrane Južne Koreje Kim Kvan-Đin upozorio je danas, preuzimajući svoju novu dužnost, da će vojska te zemlje snažno odgovoriti i primorati Sjevernu Koreju da se preda ukoliko ona ponovo napadne južnokorejsku teritoriju.

Kimov prethodnik smijenjen je sa funkcije zbog kritika da je slabo odgovorio na napad sjevernokorejske vojske 23. novembra na jedno južnokorejsko ostrvo.

Kim Kvan-Đin je rekao juče tokom saslušanja pred Parlamentom za potvrdu imenovanja, da bi nova sjevernokorejska agresija izazvala uzvratne vazdušne napade Juga. On je rekao da će Južna Koreja svim sredstvima odgovoriti na eventualni novi napad iz Sjeverne Koreje.

"Ako Sjeverna Koreja ponovo sprovede vojne provokacije na našoj teritoriji i nad našim građanima, moramo odgovoriti brzo i snažno do njihove potpune predaje", rekao je novi ministar u današnjem obraćanju visokim vojnim zvaničnicima.

On je ponovo pozvao vojsku da bude spremna na eventualne akcije, jer će Sjeverna Koreja vjerovatno izvesti nove provokacije.
XS
SM
MD
LG