Dostupni linkovi

WikiLeaks izvijestio da je ponovno izložen elektroničkom napadu


Nakon objavljivanja tisuća povjerljivih dokumenata američkog State Departmenta, WikiLeaks je u utorak ponovno izložen elektroničkom napadu koji ga čini nedostupnim korisnicima, objavila je ta "zviždačka" internetska stranica na svom Twitter profilu.

WikiLeaks je ponovno izložen tzv. distribuiranom uskraćivanju usluge (DDOS), kao i u nedjelju, kada je počeo objavljivati prve od 250.000 tajnih američkih diplomatskih brzojava.

Takvi se napadi obično izvode zatrpavanjem internetske stranice sa zahtjevima za podacima. "DDOS napad sada premašuje 10 gigabita u sekundi", naveo je WikiLeaks na Twitteru.

WikiLeaks je u nedjelju počeo objavljivati povjerljivu prepisku između State Depaartmenta i 274 američka veleposlanstva i konzulata u svijetu, koja sadrži 251.287 brzojava, najveću količinu povjerljivih državnih dokumenata koji su ikada objavljeni na javnoj domeni.

Među dokumentima, koji datiraju od veljače 1966. do veljače ove godine, 15.652 nosi oznaku tajno, 101.740 je označeno kao povjerljivo, dok ostali nisu klasificirani. WikiLeaks je najavio da će dokumenti biti objavljivani u fazama u idućih nekoliko mjeseci.
XS
SM
MD
LG