Dostupni linkovi

Obradović: Studentima predloženo rešenje


Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović izjavio je da je na sastanku s predstavnicima studenata Beogradskog univerziteta koji traže da država plati školarine akademcima sa minimumom 48 bodova u utorak uveče predložio rešenje problema, a da će oni posle razgovora sa svojim kolegama odlučiti da li će to prihvatiti.

Obradović je agenciji Beta rekao da je studentima predloženo da ministarstvo prosvete pozove dekane fakulteta da studenti koji se sami finansiraju, a imaju 60 bodova budu oslobođeni školarine, a da oni koji imaju 54 i 48 bodova budu oslobođeni 70 odsto, odnosno 55 odsto školarine.

"Ti studenti bi školarinu plaćali u više mesečnih rata", rekao je Obradović i dodao da je na sastanku sa studentima koji štrajkuju bila i ministarka finansija Diana Dragutinović.

Obradović je pozvao studente koji štrajku glađu da prekinu štrajk i da ne provedu drugu noć zaredom ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici u Beogradu.

Jedan od štrajkača Miloš Kuvekalović rekao je agenciji Beta da na sastanku s ministrom prosvete nije postignut dogovor i da će studenti koji štrajkuju glađu ispred zgrade Vlade Srbije nastaviti štrajk.

"Nismo postigli dogovor. Nastavljamo protest ispred vlade i provešćemo tu još jednu noć", rekao je Kuvekalović i dodao da studenti u sredu očekuju razgovor s gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom u vezi sa najavom da bi grad mogao pomoći u rešenju studentskih zahteva.
XS
SM
MD
LG