Dostupni linkovi

Dodik demantuje da je rekao da će priznati KosovoTvrdnje nekadašnjeg pomoćnika američkog državnog sekretara Danijela Frida da je Milorad Dodik rekao da će priznati Kosovo ako Savet bezbednosti UN donese rezoluciju o nezavisnom Kosovu, ukoliko su tačno interpretirane, “obična su podvala i neistina”, rečeno je agenciji Srna u Dodikovom kabinetu.

"Istina je da je gospodin Frid pretio i vršio pritisak da RS da saglasnost u zajedničkim institucijama BiH za priznanje nezavisnosti Kosova, o čemu svedoči i naš zapisnik sa tog sastanka", ističu u Dodikovom kabinetu.

U Banjaluci ponavljaju stav da će slediti stavove Srbije o ovom pitanju.

Internet stranica "Vikiliks" je među mnogobrojnim diplomatskim telegramima objavila i da je Frid, nakon povratka iz Banjaluke, gde se 2007. godine susreo sa Dodikom, razgovarao sa tadašnjim hrvatskim zvaničnicima, prenosi "Jutarnji list".

U belešci se navodi i da je tadašnji hrvatski premijer Ivo Sanader upozorio da će u slučaju iseljavanja Hrvata iz BiH, te izdvajanja RS "doći do stvaranja opasne male islamske države u Evropi", sa čim se saglasio i Mesić.
XS
SM
MD
LG