Dostupni linkovi

Đukanović odlazi iz Vlade, ali ostaje lider DPS-a?Crnogorski premijer Milo Ðukanović daće ostavku na tu funkciju u drugoj polovini decembra ili početkom januara, ali neće napuštati rukovodeće mesto u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) još makar dve godine, pišu podgoriče “Vijesti” pozivajući se na izvor u vrhu ove stranke.

“Vijesti” navode da da Ðukanović planira da se povuče iz Vlade ubrzo nakon što lideri EU na samitu polovinom decembra dodele Crnoj Gori status kandidata za članstvo u Uniji.

Prema dosadašnjim informacijama, izvesno je da će njegov naslednik u Vladi biti aktuelni potpredsednik i ministar finansija Igor Lukšić.

Sagovornici "Vijesti" iz DPS-a i Vlade ranije su saopštili da su potpredsednici DPS-a Svetozar Marović i Filip Vujanović najavili da će, uprkos početnom protivljenju, pristati na izbor Lukšića.

Ipak, da ne bi rizikovao sukob u DPS-u oko prevlasti u vladajućoj partiji, Ðukanović će ostati njen šef i nakon kongresa, planiranog za maj naredne godine, objavljuju “Vijesti”.
XS
SM
MD
LG