Dostupni linkovi

Boris Tadić na HTV-u


Boris Tadić na HTV-u

Gledao sam sinoć poduži intervju predsjednika Srbije, Borisa tadića, na HTV-u. Tadić je bio gost TV dnevnika, intervju je trajao oko 40 minuta.

Predsjednik Srbije je ostavio, najjednostavnije rečeno, sjajan utisak. Pitanja mu nisu bila laka ali je on na sva odgovorio sa manirom šarmantnog državnika. Istina, da sam bio na mjestu novinara imao bih i potpitanja (na temu o politici prema BiH i dvostrukim aršinima voditelj nije iznosio primjere te dvostruke politike nego je ostao na nivou principa), Tadić je rekao sve što jedan predsjednik treba da kaže na temu hapšenja optuženih za ratne zločine i, s pravom, je rekao da se za to treba pripremiti i javnost
(voditelj nije, naprimjer, pitao zašto Srbiji treba 15 godina da pripremi javnost) i tako dalje.

Ali, to bi mogle biti primjedbe za novinara ali ne i za Borisa Tadića.

Možda bih, osobno, više volio otvorenije odgovore, ali Tadić je govorio ono što jedan predsjednik i treba da govori.

Govorio je o zajedničkim ulaganjima u pojedine industrije, kako za nekadašnju ¨Jugoplastiku¨ možda ima prostora da ponovo suradjuje sa nekadašnjom ¨Zastavom¨, danas je to ¨FIAT¨, snažno je podržao ekonomske integracije, pohvalno govorio o tome da je Hrvatska u smislu pridruživanja sa EU nedostižna za Srbiju, govorio o tome da želi da podrži hrvatski turizam, nema ništa protiv da se igraju regionalne lige, s pravom je govorio o povratku svih, o logorima u Srbiji….sve u svemu predsjednik Srbije, Boris Tadić, je šarmirao gledaoce TV dnevnika.

Svako poboljšanje odnosa medju susjedima je dobro došlo, izmedju Srbije i Hrvatske takodjer.

Nakon ovog intervjua ostaje samo jedno pitanje.

Može li mi neko reći što smo to uopće ratovali?

XS
SM
MD
LG