Dostupni linkovi

Fuele sutra u Hrvatskoj


Evropski povjerenik za proširenje Štefan Fuele stiže u službenu posjetu Hrvatskoj tokom koje će se u četvrtak sastati s najvišim hrvatskim dužnosnicima, "u važnom trenutku odnosa Evropske unije i Hrvatske", nakon objave izvještaja o napretku Hrvatske prije dvije sedmice , najavila je Delegacija Evropske unije (EU) u Hrvatskoj.
"Pregovori su sada u završnoj fazi i pristupanje Evropskoj uniji je na vidiku.Međutim, zadnja dionica maratona može biti najteža.Uvjeren sam da Hrvatska ima političku volju i sposobnost napraviti taj dodatni napor.Ako Hrvatska postigne potrebne rezultate, neće proći dugo vremena prije nego postane 28. zemlja članica", rekao je Fuele u saopćenju pred dolazak u Hrvatsku.

Tokom posjete Fuelea će primiti predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor.

Predviđeni su i susreti s ministrom vanjskih poslova i evropskih integracija Gordanom Jandrokovićem, predsjednicom Nacionalnog odbora za praćenje pregovora Hrvatske i EU-a Vesnom Pusić i članovima tog odbora, predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem i predstavnicima civilnog društva, kao i posjet jednom IPA projektu kojeg financira EU.
XS
SM
MD
LG