Dostupni linkovi

Ahmetović:BiH odlučna da se obračuna sa korupcijom i organizovanim kriminalom


Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović izjavio je u Briselu da je BiH odlučnija nego ikada da se obračuna sa korupcijom kao velikom prijetnjom savremenog doba koja je ušla i u pore društva.

"Razvoj BiH kao demokratskog društva, te jačanje vladavine prava podrazumijeva kontinuiranu borbu na suzbijanju svih oblika korupcije. Posebnu pažnju treba posvetiti eliminaciji mogućnosti pojave korupcije", rekao je Ametović, obraćajući se na Forumu ministara unutrašnjih poslova i pravosuđa zemalja EU i zapadnog Balkana.

Ahmetović je istakao da će agencije za provođenje zakona u BiH odlučno i svim sredstvima nastaviti djelovati na suzbijanju svih oblika nelegalnog posjedovanja i trgovine oružjem, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

"Iako je u proteklom periodu BiH uložila veliki napor na unapređenju međunarodne saradnje kako sa susjednim zemljama, tako i sa zemljama EU, smatramo potrebnim poboljšati saradnju i koordinaciju unutar pomenutih agencija, centara i inicijativa. Poboljšanje saradnje za rezultat će imati povećanje povjerenja između zemalja zapadnog Balkana i EU", rekao je Ahmetović.
XS
SM
MD
LG