Dostupni linkovi

HDZ potvrdio da je USKOK ušao u prostorije stranke !?


Tužioci Kancelarije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) upali su u centralu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ-a) i temeljno prekontrolisali poslovne knjige i finansije stranke na vlasti, potvrdio je hrvatskim medijima izvor iz vrha HDZ-a.

Osim pregledanja poslovnih knjiga i računa vladajuće stranke, pripadnici USKOK-a obavili su i razgovore s prvim ljudima stranke, ali i sa zaposlenima u njoj koji vode administraciju.

Podatak koji su ranije objavili mediji da je Mladen Barišić, bivši HDZ-ov blagajnik i kolekcionar novca isisanog iz državnih firmi i ministarstava posredstvom preduzeća ''Fimi media'' odnio u HDZ dva miliona kuna i 300.000 eura, u HDZ-u ne smatraju nikakvim problemom, jer je taj novac predat policiji.

Iz vladajuće hrvatske stranke ističu da su čisti, bez obzira na afere u kojima glavne uloge igraju dojučerašnji predsjednik stranke i premijer Ivo Sanader, bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, ministar Berislav Rončević, potom HDZ-ov rizničar i direktor Carine Barišić, a u vidokrugu isljednika su i brojni drugi istaknuti kadrovi HDZ-a.

Informaciju o upadu Uskoka u prostorije HDZ-a demantovala je portparolka stranke Sunčana Glavak, naglašavajući da stranke daje punu podršku institucijama u obavljanju njihova posla i punu podršku u borbi protiv svih oblika kriminala i korupcije.
XS
SM
MD
LG