Dostupni linkovi

Hrvatska:Priveden direktor Fonda za zaštitu okolišaPolicija je jutros privela direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea zbog povezanosti sa slučajem "Fimi media", a kako se neslužbeno saznaje pretražen mu je stan i u toku je pretraga njegove kancelarije.

Posljednjim proširenjem istrage u slučaju "Fimi media" iznos novca za koji su javna preduzeća i ministarstava oštećeni u jednoj od najvećih hrvatskih korupcijskih afera popeo se na više od 80 miliona kuna.

Za izvlačenje tog novca do sada je bilo osumnjičeno 13 osoba, saznaje se iz izvora bliskih istrazi. No i nakon nekoliko proširenja istrage za najveću se štetu i dalje tereti bivši HDZ-ov rizničar i šef carine Mladen Barišić koji je preko Fimi medije Nevenke Jurak navodno izvukao čak 40 miliona kuna.

On je i jedan od šestero osumnjičenih koji se još uvijek nalazi u istražnom zatvoru u Remetincu. Osim njega i Nevenke Jurak, uhapenih u avgustu, u zatvoru su od četvrtka i Josip Sapunar, Zlatko Korpar, Mario Crnjak i Jurica Prskalo, uhapšeni zbog sumnje da su preko Fimi medie HAC-a oštetili za 26 miliona kuna.
XS
SM
MD
LG