Dostupni linkovi

Prikupljaju se informacije u postupku protiv ArtemijaPrvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu uputilo je danas policiji zahtev za prikupljanje potrebnih informacija povodom krivične prijave protiv bivšeg vladike Artemija, izjavio je danas portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić.

On je agenciji Beta rekao da je republički javni tužilac Srbije Zagorka Dolovac odredila Prvo osnovno javno tužilaštvo da postupa u pretkrivičnom postupku koji je pokrenut protiv Artemija.

"Očekujemo da će vrlo brzo nakon prikupljenih informacija i obavještenja Tužilaštvo moći da donese odluku u ovom predmetu", rekao je Zorić. On nije mogao da navede za šta se se Aretmije tereti krivičnom prijavom jer je, kako je rekao, u toku pretkrivični postupak.

Sabor Srpske pravoslavne crkve u petak je raščinio vladiku Artemija i vratio ga u red monaha. Protiv njega i grupe monaha iz njegovog okruženja podnijete su i krivične prijave zbog upada u manastire na području raško-prizrenske eparhije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je u subotu da je krivična prijava protiv Artemija proslijeđena tužilaštvu.
XS
SM
MD
LG