Dostupni linkovi

Srbija, BiH i Crna Gora: Potpisani ugovori sa korisnicima fondova EU


Na Zlatiboru su danas potpisani ugovori sa korisnicima pretpristupnih fondova, u okviru programa prekogranične saradnje Srbija-BiH i Srbija-Crna Gora, koje finansira EU sa ukupno 5,2 miliona evra.

U okviru programa Srbija-BiH ugovoreno je 17 projekata, dok je za program Srbija-Crna Gora ugovoreno 13 projekata, a delegacije EU u ove tri zemlje potpisale su ugovore o bespovratnoj pomoći sa korisnicima čiji su prijedlozi projekata ocijenjeni najvišim ocjenama.

Cilj ovih programa je da podrže i unaprijede socio-ekonomsku i kulturnu saradnju država i da pruže pomoć stanovništvu sa obje strane granica u rješavanju zajedničkih problema.

Šef Odsjeka za prekogranične međunarodne i posebne programe pomoći pri Direkciji za evropske integracije BiH Nada Bojanić rekla je Srni da je za program između BiH i Srbije predviđeno 2.710.000 evra, odnosno na strani BiH 1.260.000 evra, a na strani Srbije 1.450.000 evra.

Jedni projekti se odnose na poboljšanje produktivnosti resursa za ekonomski i ruralni razvoj i zaštite životne sredine, a drugi na društvenu koheziju kroz saradnju profesionalnih organizacija i civilnog društva.
XS
SM
MD
LG