Dostupni linkovi

Tadić u Podgorici: temelje saradnje graditi na ekonomiji



Predsjednik Srbije Boris Tadić reako je danas u Podgorici da temelje odnosa Srbije i Crne Gore treba graditi na ekonomskim osnovama. Obraćajući se učesnicima Biznis foruma, Tadić je posebno istakao važnost izgradnje putne infrastrukture, dodajući da je rekonstrukcija pruge Beograd - Bar od velikog značaja i za Srbiju i za Crnu Goru.

"Važna putna veza je i autoput od Beograda do granice sa Crnom Gorom. Srbija u ovom trenutku sama ne može izgraditi taj autoput, ali će uraditi sve da zacrtani projekti budu realizovani na vrijeme. Izgradnja infrastrukture je od fundamentalnog značaja za dalje ekonomske odnose Crne Gore i Srbije" rekao je Tadić.

On je naveo da Srbija u ovom trenutku ima ozbiljne ekonomske probleme, a prvi je ponovni rast inflacije.

"Drugi problem je spoljnotrgovinski deficit koji moramo da smanjujemo, a treći je nedovoljna finansijska disciplina i nikada dovoljno političke volje da se naprave ozbiljni rezovi u ekonomiji", rekao je Tadić i dodao da ni građani Srbije nisu pobornici dubokih ekonomskih reformi.

Tadić je čestitao Crnoj Gori na velikom broju stranih investicija i izrazio očekivanje da će Srbija povećati ulaganja u ovoj zemlji. Posebno naglasio da će Srbija nastaviti izgradnju infrastrukturnih projekata.

"Privredni prostor od Beograda do Bara vidim kao luku Bar, željezničku prugu Beograd-Bar i autoput od Bara do Beograda", rekao je Tadić.

Predsjednik Srbije u Podgorici razgovora sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem i sa predsjednikom Filipom Vujanovićem, nakon čega će biti održana konferencija za novinare.
XS
SM
MD
LG