Dostupni linkovi

Donald Tramp razmišlja o kandidaturi za predsjednika SADAmerički tajkun Donald Trump izjavio je kako razmatra mogućnost kandidovanja za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država na izborima 2012.

U intervjuu TV mreži ABC News, emitovanom u četvrtak, 64-godišnji milijarder, republikanac, rekao je da bi "lako" mogao potrošiti više od 200 miliona dolara vlastitog novca za kampanju.

"To bi moglo biti zabavno, jer bih volio vidjeti da se neke pozitivne stvari dogode za zemlju", rekao je. Dodao da je kako bi se rado takmičio s bivšom guvernerkom Aljaske Sarah Palin, za koji mnogi vjeruju da će sudjelovati u trci za republikansku predsjedničku nominaciju.

Trump, koji je zvijezda "reality show" programa "The Apprentice"( Šegrt), izjavio je kako vjeruje da "svako želi opljačkati Ameriku". Trump je izdvojio Kinu, rekavši da ta zemlja "prolazi nekažnjeno" manipulišući svojom valutom. "Poštovanje za Ameriku tamo jednostavno ne postoji", rekao je.

"Poslovao sam s mnogo ljudi iz Kine koji nam se smiju. Oni osjećaju da smo budale. I skoro da nas vode budale. Oni ne mogu vjerovati što im sve uspijeva", rekao je Trump u intervjuu ABC-u, dodajući kako će odluku o kandidaturi vjerovatno donijeti do juna.
XS
SM
MD
LG