Dostupni linkovi

U Njemačkoj do kraja godine povišene mjere bezbjednosti



Njemačke vlasti saopštile su danas da će ta zemlja, najverovatnije, do kraja godine ostati u povišenom stanju bezbjednosne uzbune zbog mogućih terorističkih napada.

Šef policije Matijas Zeger rekao je njemačkim medijima da je opasnost od napada veća nego ikad."Na skali opasnosti od jedan do deset trenutno smo na devetom podioku," rekao je Zeger, dodajući da ipak nema razloga za paniku.

Prema riječima predstavnika policije Rajnera Venta, pojačane bezbjednosne mjere ostaće na snazi najmanje do kraja Božićnih i Novogodišnjih praznika.

Vlasti u Njemačkoj pojačale su bezbjednosne mjere na željezničkim stanicama i aerodromima kao odgovor na indikacije o mogućim terorističkim napadima, koje su se nedavno pojavile.

Njemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Majcijer rekao je da se vlasti pripremaju za napade slične onima koji su se desili u Mumbaiju u Indiji. Stručnjaci su upozorili da bi moguća meta napada mogle biti tradicionalna prodajna mjesta tokom Božića.

Policija Namibije pronašla je 17. novembra sumnjivi predmet sa detonatorom i satom među prtljagom u avionu kompanije "Er Berlin" na liniji od Vindoeka ka Minhenu. U saopštenju se navodi da li je predmet koji je pronađen prilikom utovara prtljaga u avion "Erbas" bio zapaljivi eksploziv. Policija je 16. novembra uništila sumnjivi elektronski predmet ostavljen na aerodromu u Hamburgu.

Njemačka je pojačala mjere bezbjednosti nakon što je ministar odbrane Tomas de Majcijer početkom sedmice rekao da teroristička mreža Al kaida planira nove napade u toj zemlji, i to već ovog mjeseca.
XS
SM
MD
LG