Dostupni linkovi

Čarapić: Dovoljno dokaza za istragu protiv Duška Šarića


Tužilaštvo Crne Gore ima dovoljno dokaza za otvaranje istrage protiv Duška Šarića, osumnjičenog da je član bande krijumčara droge, saopštila je danas vrhovni državni tužilac Crne Gore Ranka Čarapić.

Čarapić je Televiziji Crne Gore rekla da je italijanski tužilac dostavio "obiman materijal" koji će biti osnov za pokretanje istrage protiv Šarića.

"Tužilaštvo ne bi ulazilo u postupak da nije imalo dovoljno dokaza i podataka za osnovanu sumnju da je Duško Ššarić član kriminalne mreže koja je predmet aktivnosti italijanskog javnog gonjenja", rekla je čarapić.

Ona je ukazala da će tužilaštvo otvoriti i finansijsku istragu o tome.

Duško Šarić je uhapšen u utorak u Crnoj Gori, po poternici italijanskih vlasti, zbog sumnje da je član bande krijumčara kokaina. Šariću je određen pritvor do 30 dana, ali su se njegovi advokati žalili na tu odluku Višeg suda u Bijelom Polju, ocenivši da je njihov klijent neosnovano pritvoreno.

Duško Šarić je negirao optužbe, a njegov advokat Momčilo Minić je podgoričkim medijima kazao da tužilaštvo i sud nisu "izneli nijedan dokaz koji terereti" Šarića.
XS
SM
MD
LG