Dostupni linkovi

Tadić:Srbija želi najbolje moguće odnose sa BIH



Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da njegova zemlja želi najbolje moguće odnose sa BiH, poštujući Dejtonski sporazum, i da će nastaviti da održava i dograđuje specijalne i paralelne veze sa Republikom Srpskom, što je, kako tvrdi, njeno legalno i legitimno pravo, vodeći računa o položaju srpskog naroda u čitavom regionu.

Tadić je rekao u Banja Luci da politika mira, saradnje i pomirenja nema alternativu i da je osnova svake realistične politike u regionu, te pretpostavka napretka i ekonomskog statusa svih ljudi koji žive na prostoru zapadnog Balkana.

Predsjednik Srbije čestitao je Miloradu Dodiku izbor za predsjednika RS, Igoru Radojičiću za predsjednika Narodne skupštine RS, te potpredsjednicima RS i parlamenta RS, kao i svim poslanicima.

"Očekujemo da sve institucije u BiH budu uspostavljene u narednom periodu kako bi bila obezbijeđena politička stabilnost i Srbija mogla da pokrene saradnju u ekonomiji i u svim sferama politike", poručio je Tadić, koji je prisustvovao konstitutivnoj sednici Narodne skupštine RS.

On je dodao da i Srbiju i Srpsku i BiH čeka ekonomski razoj i da je ekonomija najvažnije pitanje s kojim se svi suočavaju.
XS
SM
MD
LG