Dostupni linkovi

Lukšić: Crna Gora izašla iz krizeCrnogorski ministar finansija Igor Lukšić izjavio je danas da je Crna Gora "tehnički izašla iz recesije". Lukšić je u razgovoru sa ministrom inostranih poslova Slovačke Mikulašem Džurindom, koji se nalazi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, rekao i da se oporavak crnogorske ekonomije očekuje do kraja ove godine, saopšteno je.

“Crna Gora je tehnički izašla iz recesije i očekujemo oporavak naše ekonomije do kraja godine. U prethodnom periodu naši napori su bili usmjereni na očuvanje i unapređenje konkurentnog poslovnog ambijenta i ozdravljenje finansijskog sektora i aluminijumske industrije, sektora koje je kriza najviše pogodila. Upravo u godini ekonomske krize brojni izvještaji poput izvještaja Svjetske banke o lakoći poslovanja, Godišnjeg izvještaja UN-a, Izvještaja Svjetskog ekonomskog foruma prepoznali su naše napore na tom putu“, kazao je Lukšić.

Šef slovačke diplomatije čestitao je Crnoj Gori na priznanju koje je dobila preporukom Evropske komisije da joj se odobri status zemlje kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.
XS
SM
MD
LG