Dostupni linkovi

Određen pritvor osumnjičenom za zločin u Borovu


Istražni sudija Županijskog suda u Vukovaru odredio je jednomesečni pritvor Milanu M. (63) iz Borova, jednom od petorice osumnjičenih da su 2. maja 1991. godine u Borovu kod Vukovara počinili ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Milan M. uhapšen je 11. novembra, a istražni sudija Nikola Bešenski odredio mu je 30 dana pritvora u zatvoru Osijek, preneli su hrvatski mediji.

"Istražni zahtev Županijsko državno tužilaštvo podnelo je protiv ukupno pet osoba, od kojih su preostale četiri nedostupne hrvatskim organima gonjenja i nisu na teritoriji Hrvatske", rekao je sudija Bešenski i dodao da je reč o Jovanu J., Draganu R., Milenku M. i Jovici V. za kojim su raspisane poternice.

Bešenski je rekao da je jednomesečni pritvor odredio i za ove četiri osobe koje su nedostupne hrvatskim organima gonjenja, a koji će početi da teče od dana kada budu uhapšeni.

Oni su osumnjičeni za zlostavljanje i mučenje zarobljenih hrvatskih policajaca. Trojica od njih su hrvatski državljani, dok je četvrti za sada neutvrđenog državljanstva.
XS
SM
MD
LG